2013. április 7., vasárnap

Vaníliás-fehércsokis kalácspuding

Egyelőre fénykép nélkül, mert még a sütőben csücsül. :-)
Sajnáltam volna kidobni a minap vásárolt foszlós kalácsot, annak ellenére, hogy finomnak nem volt mondható.
Így vettem egy nagy levegőt, előkaptam a szilikon kuglóf-formát, segítségül hívtam a lánykámat és nekiláttunk a kalácspudingnak.
Kb. 400 gr kalácsunk volt, ezt apró darabokra tépkedtük és félretettük. Összekevertük a tojásokat, a tejszínt, a tejet, a cukrot és a pudingport (ha lett volna otthon került volna bele rum, vagy rumaroma is), kockára törtük a fehércsokit. A kuglóf forma aljába rétegeztünk egy sor kalácsot (kb a negyedét) , rádobáltuk a csoki egyharmadát, majd meglocsoltuk a tejes lötyi negyedével. Ezt megismételtük még kétszer. A tetejét beborítottuk kaláccsal, majd nyakon öntöttük a maradék öntettel.
160 fokos előmelegített sütőbe toltuk és vártunk. :-) Kb. 45 perc alatt sült meg.
Hozzávalók:
400gr kalács
300ml tej
200ml tejszín
5 tojás
100gr cukor
1 vaníliás pudingpor
fehércsoki ízlés szerint